Sminktetoválás, kozmetika, fodrászat, műkörömépítés

“A smink csak egy eszköz a szépítésre. De az önbizalom, a különlegesség, és a nőiesség érzése, amit általa kapsz, az egyedülálló.”

A legtöbb nő számára fontos a harmonikus, ápolt megjelenés, melynek a smink fontos kiegészítője. Van, aki a hangsúlyos sminkeket szereti, míg mások a lehető legtermészetesebben szeretnék kiemelni előnyös adottságaikat. Egy kis szempillaspirál, könnyű BB vagy CC krém és leheletnyi pirosító is újra életre kelti az arcot, eltünteti az őszi fáradtság és kialvatlanság nyomait. A legtöbb nőre szinte terápiás hatással van az a napi pár perc, amikor csak magára figyel, egyfajta „én időt” csempész napjaiba. Ezt a pozitív élményt egyre több helyen terápiás jelleggel is alkalmazzák.

Smink terápiás programok

Japánban már 2013-ban tanulmányozták a smink és kozmetikai terápiás program hatásait, melynek keretében 90 év körüli, idősebb nőknek szerveztek havonta kétszer sminkoktató foglalkozásokat. A tanulmányok kimutatták, hogy azok az idősek, akik eljártak ezekre a foglalkozásokra sok esetben rengeteget fejlődtek mentálisan és fizikálisan is. A titok abban rejlik, hogy a sminkleckék pozitív irányba befolyásolták a nők lelkiállapotát, mely’ agyukra és testükre is ösztönzőleg hatott, könnyebben öltöztek és mozogtak egyedül azok is, akik előtte segítségre szorultak. A Nihon Egyetemen további kutatásokat végeztek a kozmetikai és smink terápiák demenciára gyakorolt hatásáról, melyben két csoport eredményeit hasonlították össze. Az egyik csoport 3 hónapig szorgalmasan járt a sminkórákra, míg a másik csoport egyáltalán nem találkozott ezzel a lehetőséggel. Az eredmények azt mutatták, hogy a kognitív funkciók hanyatlása kevésbé volt érzékelhető azoknál, akik részt vettek az órákon.

Egyes japán kórházakban pedig a terápiát fiatalokkal alkalmazzák, a stressz, a fáradtság valamint a depresszió enyhítésére.

Napi pár perc „én idő”

Ahogyan az láthattuk a kutatások is azt támasztották alá, hogy arcunk kicsinosítása hatással van lelkiállapotunkra is. Sokak számára a reggeli rutin fontos része az a pár perces időszak, amikor csak magukra figyelnek és felkészülnek az előttük álló nap kihívásaira.

Ne hagyjuk, hogy az ősz végi, esősebb napok elrontsák a hangulatunkat, csempészünk arcunkra és lelkünkbe egy kis vidámságot egy élénk színű rúzzsal és egy üde hatású pirosítóval, vagy akár jelentkezz be komplett sminkoktatásra, ahol személyre szabva megtanítjuk Neked mi áll jól és hogyan alkalmazd ezt a hétköznapokban is.

Premier Beauty
info@premierbeauty.hu
4027 Debrecen, Füredi út 14. fsz. 1. ajtó
06 30 544 8035
Hétfő – Péntek: 9:00 - 19:00
Szombat: 9:00 - 13:00
Vasárnap: Zárva
Minden jog fenntartva © 2019-2020. Jusztinn Website - yourwebsite.hu